Imago Tijl vierde 66-jarig bestaan met  LOODS 66

PELT – Dansgroep Imago Tijl vierde zijn 66e levensjaar met LOODS 66. De dansers loodsten het publiek door de pakkende suite ‘a blue shelter’. In het tweede deel veranderde het decor en probeerden de dansers het publiek zich thuis te laten voelen in het pakhuis van een zeer beweeglijk rariteitenkabinet. Oude voorwerpen en rekwisieten vertellen elk hun dansverhaal. En de toekomst ligt vaak begraven in de ruïnes van het verleden. En in dit pakhuis vonden de choreografen maar liefst 4 vlaggendansen. In Oceans hanteren jongens en meisjes samen de vlag, Oosterzon, zoals de titel laat vermoeden dompelt je onder in oosterse regionen, Ruines is een klein buitenbeentje in het vlaggendansen en Birds of the mind tot slot is die heroïsche choreografie die bewijst dat we een waardige ambassadeur zijn van het Europees Muziekfestival voor de Jeugd. Het werd het een aangename mengeling van dans, muziek en kleuren van het jeugdige geweld. 

Meer info op www.imagotijl.be

Foto’s: Gerard Coenen