Team Koryosports, 3 sporters 3 podiumplaatsen…

REGIO – Zondag 5 maart werd er deelgenomen door 3 sporters van Taekwondo KoryoSports aan de Challenge Cup in Tongeren (BE). De 3 A-klasse sporters wisten 3 podiumplaatsen te behalen op dit sterk internationaal bezet toernooi. Maar liefst 650 sporters van 73 teams uit Griekenland, Noorwegen, Denemarken, Israël, Duitsland, Italië, Engeland, Zweden, Turkije, Luxemburg en uiteraard Nederland en België waren aanwezig met veel sporters. Onder deze deelnemers waren veel topsport atleten die zich voorbereiden op het aankomend Open Nederlands en Open Belgisch Kampioenschap in de aankomende weken. Voor Taekwondo KoryoSports gingen Nielle Vroegh, net terug met Brons uit Bulgarije, Eva Moors en Jordhan Vroegh het wedstrijdveld op.

Nielle nam, door wederom een gebrek aan tegenstanders in haar eigen klasse, deel in de +59 kg klasse waar de tegenstandsters 15 tot 20 kg zwaarder in gewicht zijn dan Nielle. Toch wist Nielle een verrassend resultaat neer te zetten. Na 3 korte en krachtige overwinningen wist ze Goud op te eisen in deze klasse.  

Eva maakte progressie in haar wedstrijdritme en wist met aanvallend spel de finale te bereiken waar ze uiteindelijk, na een mooie finalestrijd, een Zilveren plak binnen haalde.

Jordhan wist als 1e jaars junior goed weerstand te bieden tegen de veelal ervaren sporters. Na een sterke kwartfinale verloor Jordhan de halve finale maar gaat naar huis met een verdiende Bronzen plak. Team KoryoSports kan terugkijken op een geslaagd toernooi