Workshop Keramiek voor creatieve Femma-Dames van Hamont

HAMONT-ACHEL – In een reeks van vijf avonden in januari en februari 2023 staken de dames van Femma Hamont hun creatieve handen weer uit de mouwen. Onder begeleiding van Marina en Mary werd in het ‘Atelier van Marina Boonen’ de techniek keramiekbakken uitgelegd en toegepast. Het woord “keramiek” komt van het Griekse keramos, wat drinkvat of aardewerkvat betekent. Stapsgewijs werd het proces van idee naar vorm, diverse kneed- en decoratietechnieken, kleibehandeling, kleur en glazuur toegelicht. Iedereen kon op het einde van deze gezellige sessie een eigenhandig afgewerkt exemplaar meenemen naar huis. Hoogstwaarschijnlijk staan er nu verschillende kleurrijke – decoratieve prachtexemplaren te pronken in de huiskamers van de Femma – Dames te Hamont-Achel.  Voor meer info www.femma.be/groep/hamont of voor de creatievelingen: www.femmamaakthet.be