Buitenspeeldag 2023: Kom spelen in HA

HAMONT-ACHEL – Op woensdag 19 april is het Buitenspeeldag en kan jong en oud zich tussen 14.00 en 16.30 uur weer helemaal uitleven. Dit jaar kan je komen spelen in HA op vier verschillende speellocaties in het centrum van Hamont. Benieuwd wat er die dag te beleven valt? Ontdek het snel!  

Speel-koer

Op de binnenkoer van wzc Sint-Jan Berchmans kan je ouderwets spelen. Nagelen, kegelen, blik gooien, sjoelbakken, elastieken, touwtje springen… aan keuze geen gebrek! Ook de Riksja-taxi is aanwezig en staat voor jou klaar om samen met je oma of opa een ritje te maken. 

Locatie: Sint-Jan Berchmans

Speel-plein

Op het speelplein bij de Molenhemen kan er naar hartenlust gedanst, gezongen en gesprongen worden. Je kan anderen ook uitdagen met de grote gezelschapsspellen. Op het terras kan je tussendoor even uitblazen en jezelf verfrissen met een lekker drankje. 

Locatie: speelplein aan Molenheem

Speel-tuin

In de speel-tuin kan je op ontdekkingstocht in De HOF’kens. De vrijwilligers van De HOF’kens tonen je de wondere wereld van de bijen. Daarna ga je zelf aan de slag met zaadjes en aarde. Op het einde van de dag ga je met een klein, eigen stukje natuur naar huis.

Locatie: De HOF’kens

Speel-straat 

De straat De Kempkens wordt volledige verkeersvrij gemaakt. Je kan hier vrij bewegen zonder rekening te houden met auto’s. De straat wordt voor een dag omgetoverd tot een heus hindernissenparcours waarop gefietst, gestept of geskatet kan worden. Ondertussen kunnen de creatieveling aan de slag om op straat een groot kunstwerk te creëren.

Locatie: De Kempkens

Vrijwilligers gezocht! 

Heb jij woensdagnamiddag enkele uurtjes vrij terwijl je kind(eren) aan het ravotten zijn? De dienst Vrije Tijd is nog op zoek naar enkele vrijwilligers die een oogje in het zeil willen houden op de verschillende speellocaties tijdens de Buitenspeeldag. Iets voor jou? Neem dan zeker contact op via uitpunt@hamont-achel.be.  

Archieffoto buitenspeeldag 2017