Passieconcert in de Abdijkerk Achelse Kluis

ACHEL – Naar jaarlijkse traditie organiseren de Achelse orgelvrienden een concert met gregoriaanse gezangen en orgelmuziek in de Abdijkerk van de Achelse Kluis.

Dit is op zondag 26 maart om 15.00 uur. 

De middag heeft programma dat helemaal in de abdij thuishoort: Het gregoriaans koor ‘Ex Corde’ onder leiding van Joost Vermeiren bestaat uit een 8-tal door het gregoriaans begeesterde zangers. Ex Corde’ brengt een programma met gezangen die de luisteraar al eeuwenlang doorheen de vastentijd naar het paasgebeuren voeren. Daarnaast zorgt organist Jeroen Follon voor een sfeervolle afwisseling met hoofdzakelijk op het gregoriaans geïnspireerde orgelwerken uit de Franse orgelschool. Ex Corde o.l.v. Joost Vermeiren brengt gregoriaanse gezangen op een vernieuwende en boeiende wijze. Ze zingen met veel dynamiek en retoriek waardoor ze het publiek steeds ‘raken’. Met gezangen vanaf aswoensdag tot het paasfeest voeren de zangers je mee en laten ze je genieten van de eenvoud en de rijkdom van de éénstemmige melodieën die al eeuwen in onze abdijkerken klinken. Jeroen Follon, organist van de Genkse Sint-Martinuskerk, zal afwisselend met het gregoriaans het Bernard Hurvy-orgel bespelen. Hij laat het typische karakter van dit instrument  horen in orgelwerk van o.a. Johann Sebastian Bach, Naji Hakim, Jeanne Demessieux, André Fleury en Denis Bédard.

Koor en organist sluiten het concert samen af met een Ave Maria van de Belgische componist Joseph Jongen. Een ware belevenis om te genieten van dit programma in de sfeervolle abdijkerk van de Achelse kluis! De toegang bedraagt 10€  Jongeren onder de 18 jaar mogen gratis naar binnen. Deuren open vanaf 14.45 uur. Wegens werken aan het poortgebouw: Ingang via de toegangspoort aan de winkel!

Info: deachelseorgelvrienden@gmail.com