Hercules-vluchten bij Vliegbasis Eindhoven

EINDHOVEN – Van 13 tot en met 24 maart wordt door het 336 squadron van vliegbasis Eindhoven geoefend met een C-130 Hercules transportvliegtuig. Tijdens de oefening wordt laag boven delen van Nederland en België gevlogen. Het grootste deel van de vluchten zal plaatsvinden richting de Belgische vliegvelden Weelde en Chièvres. Een onderdeel van de oefening is het droppen van vracht op de eerdergenoemde vliegvelden of de oefenlocatie in Marnewaard (Groningen).

Tijdens de oefening maakt de vliegtuigbemanning gebruik van night vision goggles of nachtzichtapparatuur. Hiermee kunnen vliegers in een compleet verduisterde omgeving vliegen. Om optimaal gebruik te maken van deze goggles wordt op werkdagen tot 23:00u gevlogen waarbij het mogelijk is dat op vliegbasis Eindhoven oefendoorstarts worden gemaakt.
Meer informatie over de oefening is te vinden op https://www.defensie.nl/onderwerpen/vliegbewegingen of Twitter @VlbEindhoven

Kort na de aardbeving in Turkije en Syrië is een C-130 Hercules vanaf vliegbasis Eindhoven naar Turkije vertrokken. Het toestel is in Turkije ingezet voor het vervoer van slachtoffers en familieleden vanuit het rampgebied naar ziekenhuizen in Turkije. Aan boord van het toestel waren onder andere medische specialisten van de Koninklijke Luchtmacht.