Vrijwilligers gevraagd bij taallessen aan Oekraïners in Weert

WEERT – Bibliocenter organiseert voor de mensen uit Oekraïne Nederlandse taallessen. Vrijwilligers helpen bij de eerste start van spreken en lezen. Dat doen zij op de locatie waar deze groep mensen woont. In Weert is dat de Van Horne Kazerne aan de Kazernelaan.

Voor deze taallessen wordt materiaal gebruikt waarmee de nieuwkomers op een leuke en eenvoudige manier kennis kunnen maken met de Nederlandse taal. De taallessen worden gegeven op woensdagavond van 19.00 tot 20.30 uur. Er wordt gewerkt in kleine groepjes. 

De vrijwilligers krijgen een basistraining met informatie over de doelgroep, het te gebruiken materiaal en over het ondersteunen bij het spreken en lezen. Als je taal leuk vindt en graag met mensen werkt, meld je dan aan. Wil jij je aanmelden of wil je graag meer informatie? Neem contact op met de contactpersoon van Bibliocenter; Margriet Roost, tel. 0031 88 2432000, m.roost@bibliocenter.nl