Tientallen verwaarloosde Maine Coons meegenomen uit smerige woning Cranendonck

CRANENDONCK – Tijdens een controle in een ernstig vervuilde eengezinswoning in de gemeente Cranendonck hebben de LID (Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming) en de politie afgelopen donderdag 23 verwaarloosde Maine Coons aangetroffen. De katten verbleven in hun eigen uitwerpselen en er hing een penetrante ammoniaklucht. De dieren hadden een vieze, vervilte vacht en ontstoken tandvlees. De inspectiedienst heeft de dieren in overleg met de rijksdienst RVO in bewaring genomen en laten onderbrengen op een geheime opvanglocatie. Alle kosten voor transport, onderdak en (medische) verzorging worden verhaald op de eigenares. 

Nieuw onderdak
De vrouw heeft een bestuursrechtelijke termijn van een aantal weken om haar katten terug te vragen. Pas als de dieren weer helemaal gezond zijn, alle gemaakte kosten betaald én de woning na inspectie door de LID schoon en veilig is verklaard, bestaat er een mogelijkheid dat de RVO zo’n verzoek inwilligt. In alle andere gevallen gaat de opvanglocatie op zoek naar een nieuw onderdak voor de dieren. 

Foto De Maine Coons hadden een vieze, vervilte vacht en ontstoken tandvlees