Dames FC Cranendonck pakken 3e plaats na zwaarbevochten overwinning

CRANENDONCK – De vele regen zorgde voor een afgelasting van de wedstrijd van het zevental. Het elftal daarentegen mocht gewoon aantreden op de groene grasmat van sportpark De Braken. Ditmaal tegen directe concurrent RPC.

Cranendonck begon sterk met de druk op de helft van de tegenstander. Dit resulteerde in een paar leuke aanvallen. Na een klein kwartier spelen werd de score geopend en kwam Cranendonck op een 1-0 voorsprong. Een vrije trap net buiten de 16 werd door Anniek hard binnengeschoten. Cranendonck probeerde te blijven tikken en zo kansen te creëren. Met de behendige voorhoede gaf RPC af en toe een steekje, maar dit werd goed opgelost door de prima verdediging. De score werd uitgebreid na een mooie corner van Mandy, die ze direct in draaide vanuit de linkerhoek. Toch geen reden voor achterover te leunen, aangezien de uitploeg niet aan opgeven dacht. Keepster Rian maakte voor rust nog een mooie redding en kon zo de 0 houden.

Na de rust werd het een stuk moeilijker, er werd moeilijk balbezit gehouden en RPC kon verder druk zetten. De tegengoal bleef daarom ook niet uit. In de rebound kon de bal gemakkelijk ingetikt worden en zo stond het ineens 2-1. RPC rook dat er misschien wel meer in zat en bleef aandringen op de helft van Cranendonck. Een paar kansjes zagen we voorbijkomen maar Rian en haar verdedigers hielden stand. Even leek de bevrijdende 3-1 nog te vallen maar helaas kende FCC geen geluk in de afwerking. Het was werken geblazen voor alle speelsters om de 3 punten in Soerendonk te houden. Ondanks dat het spel niet meer was wat het moest zijn, werd het harde werken beloond en kon de 3e plaats op de ranglijst veroverd worden door Cranendonck. 

Volgende week spelen beide damesteams een thuiswedstrijd. Het elftal zal alle zeilen bij moeten zetten tegen de huidige nummer 1 Hapert en het zevental speelt tegen het sterke Tivoli.