sv Budel eenvoudig langs Lierop 

BUDEL – sv Budel heeft een gemakkelijke 6-0 overwinning geboekt tegen een matig sv Lierop. Omdat er 4 vaste basisspelers ontbraken, was het voor trainer Erik van Rooy van sv Budel even puzzelen voor een goede opstelling. Hierdoor was er onder meer een basisplaats voor JO19-1 speler Finn Bogers. 

De eerste gevaar in deze voetbalwedstrijd kwam van Thijs van Geldorp. Hij schoot in de 9e minuut voorlangs. In de 14e minuut was er een kans (de enige van deze wedstrijd) voor Lierop, maar Keeper Luuk Smolenaers liet zijn klasse zien en redde prima. Na een diepe bal in de 23e minuut is het aanvoerder Rik Bogers die Budel op een 1-0 voorsprong zette. In de 32e minuut werd het al 2-0. Het is Jelle Martens die met een hakje achter het standbeen scoorde. Net voor rust bracht Finn Bogers na een scrimmage Budel op een gerustellende 3-0 voorsprong. 

sv Budel begon ijzersterk aan de tweede helft. Rik Bogers schoot één minuut na rust in kansrijke positie hoog over, maar een minuut later was het de prima spelende Sepp Aendekerk die, na een mooie steekbal van Rik, Budel op 4-0 zette met een knal in de kruising. Budel bleef heer en meester en beloonde zichzelf in de 54e minuut. Het was Thijs van Geldorp die Rik Bogers bediende. Rik kon vrij eenvoudig de keeper omspelen en de 5-0 binnen tikken. Even later kwamen Thomas te Raay en Bas Bergmans in de ploeg voor de prima spelende Rik Bogers en Wouter Spee. En coach Van Rooy wisselde Seb Damen en Cody van Rooy in het team voor Sem Jansen en Rens Vrijsen. 

In de 75e minuut kwam Budel op 6-0 toen een vrije trap van Thomas te Raay in eigen goal werd gekopt. Ook JO19-1 speler Finn Adams kwam nog in de ploeg voor Stef v.d. Kruijs. In de 84e minuut was er even angst bij beide teams, nadat Daan Kooken en zijn tegenstander met de hoofden tegen elkaar komen, maar gelukkig liep dit goed af. Even later floot de prima leidende scheidsrechter af. sv Budel boekte een mooie en verdiende overwinning. Komende zondag staat er opnieuw een thuiswedstrijd op het programma, tegenstander is dan Neerkandia.