Fabian Richters wint tweede editie Carnavals Cup Cranendonck

CRANENDONCK – In een uitverkocht Theater De Borgh in Budel vond zondag de tweede editie van Carnavals Cup Cranendonck plaats. Acht lokale kletstalenten bewezen daar dat het wel snel snor zit met de toekomst van het tonpraten in de gemeente Cranendonck. Fabian Richters won de tweede editie van het jeugdkampioenschap. 

Met zijn typetje Matje van de Modderpoel wist Fabian Richters, leerling van basisschool De Stapsteen in Maarheeze, zowel de Wiel Peerlings-wisselbokaal als een wildcard voor de Brabantse jeugdkampioenschappen tonpraten in Hilvarenbeek in de wacht te slepen. De wildcard voor tonpraters in de leeftijdscategorie 12 tot en met 14 jaar ging naar Jop Kuijpers. Hij nam vorig jaar deel aan het Cranendonckse kampioenschap. Samen met de kersverse kletskampioen vertegenwoordigt hij de gemeente Cranendonck op 31 maart en 1 april in Hilvarenbeek.

Met één tonprater meer dan vorig jaar puilde de carnavalston in Theater De Borgh dit jaar uit van het zevertalent. Behalve de buut van Fabian Richters waren er optredens van Aislynn Slaats (OBS Cranendonck), Kevin van der Heijden (De Schatkist), Fem van Gennip (St. Joan), Lisa Kennis (OBS ’t Lange), Daphne van Kuijk (De Wereldwijzer), Thijs Vlassak (De Boogurt) en Tim Bartmann (OBS De Triolier). Ze werden de afgelopen weken en maanden door het Cranendonckse tonpraterskorps klaargestoomd voor de jeugdwedstrijd. Carnavals Cup Cranendonck is een onderdeel van een project om het tonpraten onder de Cranendonckse jeugd te stimuleren en er op die manier voor te zorgen dat de traditie niet verloren gaat. Een flink aantal deelnemers van de eerste editie in 2022 maakte dit jaar al hun debuut bij zittingsavonden in de gemeente Cranendonck.

Foto’s Jos Meusen