Kinderen helpen de natuur een handje

HEEZE-LEENDE – Het begint een goede traditie te worden bij IVN Heeze-Leende: het schoonmaken van de hei door kinderen uit onze gemeente. Op zondag 19 maart vragen we weer aan alle kinderen om de handen uit de mouwen te steken. We gaan dan boompjes uittrekken in het Heezerenbosch. Het is van 10.00 uur tot 12.30 uur. We verzamelen aan het eind van de verharde weg van het Heezerenbosch op de viersprong bij manege Van Oeffelen (nr. 24).  Vandaar lopen we in een kwartier over het fietspad richting Valkenswaard. Net na het bos en voor het viaduct over de A2 gaan we rechts aan het werk op de hei. Maar het beste is om met de fiets te komen, omdat bij de viersprong weinig parkeerplaatsen zijn. En dan hoef je niet te lopen! Het Heezerenbosch is een groot natuurgebied met heide. Daar leven veel kikkers, speciale mieren en vlinders, vogels en konijnen. Vooral de kikkers en vlinders vinden het fijn als er weinig bomen zijn. Want dan kan de zon tot aan de grond komen en kunnen ook de kikkers, kikkervisjes en rupsen lekker warm worden en goed groeien.  Daarom gaan we de heide goed schoon maken. Maar daar zijn wel spierballen voor nodig, vergeet niet om die mee te nemen! Sterke vaders, moeders, opa’s, oma’s en vrienden mogen ook meedoen. De werkers van de Natuurgroep van IVN Heeze-Leende zullen ons helpen zodat alles veilig gebeurt. Vanaf 7 jaar mag je meedoen, maar wel graag vooraf aanmelden via de website van het IVN. Voor vragen kun je terecht bij Weena Oskamp-Rantong tel. 06 5470 5501 of via mail kinderactiviteiten@ivnheezeleende.nl. 

Deelname is gratis, maar een bijdrage zou fijn zijn. Wij zorgen voor iets te drinken en ook voor wat lekkers. Voor meer informatie over IVN en aanmelden zie www.ivn.nl/heeze-leende