Leider Gruitrode verliest in Hamont

HAMONT – Nadat ze vorige week bezoekende ploeg Leopoldsburg met lege handen naar huis stuurde, wachtte op zaterdagavond opnieuw op eigen veld een nog forsere uitdaging voor KFC Hamont 99. Koploper Nevok Gruitrode kwam op bezoek en deze wilden in deze spannende slotfase van de competitie geen puntenverlies riskeren. Het veld lag er , na de sneeuwval en regenbuien van de afgelopen dagen, toch keurig bij, klaar voor een mooie pot voetbal. Thuiscoach Jeroen van Seggelen moest een strafzondag uitzitten, maar liet zich vervangen door zijn assistent Werner Follon, die deze job nadien keurig overnam.

De bezoekers lieten meteen blijken dat ze niet over zich heen gingen laten lopen. In de beginfase lieten ze zich opmerken met stevig spel, met enige viriele fouten tot gevolg. De toon was gezet, een goed leidende jonge ref Cuypers hield alles wel goed in de hand. Gruitrode wist uit te breken, doch kon deze eerste doelkans niet verzilveren. Aan de overzijde kwam spits Wietse Baerts iets te kort op een voorzet van linkerwinger Wesley Van Vlierden. Wesley wist nog eens uit te breken, Ilario Meli schoot zijn voorzet echter naast. Bezoeker Daan Van den Broek stormde ook recht op de thuiskeeper af, Marnick Emmers wist echter wel raad met deze bal. Wietse Baerts onderging hetzelfde lot, ook de bezoekende keeper wist zijn schot te pareren. Even voordien had Wietse ook nog Michiel Thijs een kans aangeboden, ook deze poging werd geweerd door de bezoekende doelman. Een blanke tussenstand, tijd voor een warme koffie en wat peptalk door beide coaches aan hun discipelen.

Wesley Van Vlierden
Het spelbeeld van de eerste helft kreeg een gelijkaardig vervolg na de herneming. Een voorzet van Ilario Meli kon Wietse Baerts niet verzilveren. Een bezoekende speler schoot scherp naar het thuisdoel, keeper Marnick Emmers redde mooi aan de eerste paal. Spits Wietse Baerts verstuurde nog een mooie voorzet, Wesley Van Vlierden noch of Ferren Peeters konden hier een doelpunt uitputten. Toch moest uit deze kansen vroeg of laat een doelpunt vallen . Dit gebeurde in de minuut 54: Ilario Meli speelde mooi de opgerukte Sisse Schouteden vrij, diens strakke voorzet vanop rechts bereikte Wesley Van Vlierden aan de verste paal en deze twijfelde geen ogenblik, 1-0 voorsprong voor de thuisploeg, knappe goal. Bezoeker Dieter Bollen waagde zijn kans, keeper Marnick redde met de voet. De bezoekers voerden nu wel de druk op, de thuisploeg week achteruit. Een goed kwartier voor tijd leek de gelijkmaker in de maak, Jarne Berben zag zijn poging via de onderkant lat terug het veld inspringen. KFC kon op dat ogenblik alleen nog maar verdedigen, maar deed dit goed. Vlak voor tijd lukte dit echter niet meer, met een kopbal wist bezoeker Jarne Berben de gelijkmaker te scoren.

Liam Peeters
Een sein voor de thuisploeg om nog eens alles op alles te zetten in de toegevoegde tijd. Ferren Peeters waagde twee keer zijn kans, eerst werd zijn schot afgeblokt, de tweede poging ging naast. KFC geloofde er weer in en met resultaat. Vlak voor affluiten kreeg Liam Peeters op links de bal voor zijn voet, hij dacht aan de prachtgoal van zijn broer Ferren vorige week, knalde even mooi op doel en de bal ging met een rotvaart tegen de netten van de bezoekende keeper. KFC het delirium nabij, koploper Gruitrode zag de belangrijke punten door de vingers wegglippen. Het had een gelijkspel kunnen zijn, maar op basis van het geleverde spel is deze overwinning van KFC toch verdiend te noemen. Volgende week moet KFC op bezoek bij Eendracht Mechelen a/d Maas. Zij staan tweede in de rangschikking, alweer een flinke uitdaging dus.

Verslag Fonny Plessers