Weer goud voor Nielle op Taekwondo Open Dutch Championships

REGIO – Afgelopen weekend werd in Eindhoven, in het Indoor Sportcentrum, Het Dutch Open Taekwondo G1 kampioenschap georganiseerd. Deze behoort tot 1 van de van de toptoernooien in Europa met dit jaar als hoogtepunt dat het de 50e editie was.

Ook nu weer zorgde de aanwezigheid van de beste teams van de Wereld dat de sporters het beste uit zichzelf moesten halen om tot een podiumplaats te kunnen doordringen.

De aanwezigheid van teams uit vrijwel alle landen van Europa maar ook bijvoorbeeld teams uit  Kazachstan, Borneo, Saudi Arabië, Taipei, Azerbaijan, Canada, Gabon, Uzbezikan, India, Brazilië, Sri Lanka, Thailand, China, Hong Kong, Pakistan, Myanmar, Japan, Kenia, Ecuador, Palestina, Australië en de USA zorgde voor een sfeervol maar tegelijkertijd ook gespannen situaties. Voor Sportvereniging KoryoSports gingen Nielle Vroegh en Eva Moors de mat op.

Voor Nielle waren er een 2tal bijkomende factoren die zorgde voor extra adrenaline. Als 1e was er extra druk door de vele verwachtingen dat zij ook nu weer een podiumplaats zou behalen. Vorig jaar wist zij namelijk nog beslag te leggen op een Gouden Plak. De 2e stimulans was de aanwezigheid van een 4 koppig team van het populaire programma ZappSport, Zij volgden Nielle maar liefst 8 uur lang voor, tijdens en na haar wedstrijden waarvan binnenkort een mooie reportage te verwachten valt. Toch wist zij door deze combinatie van extra druk maar ook motivatie toch weer Goud te behalen. 

Het vorig Goud was in de klasse tot 55 kg, dit weekend was voor haar de eerste keer dat zij in de -59 kg uitkwam en meteen weer succesvol. Als enigste sporter van de Nederlandse deelnemers behaalde zij de felbegeerde Gouden plak door 3 strategisch gedomineerde en krachtige partijen te laten zien. Na overwinningen op Frankrijk en Nederland zette zij in de finale Engeland aan de kant. 

Eva Moors nam voor de 1e keer deel aan een G1 kampioenschap. IN haar 1e partij nam zij het op tegen Duitsland. de eerste ronde wist ze nog winst te behalen maar de 2 daarop volgende ronden kwam ze net tekort om de voorsprong te behouden. Niettemin een gouden ervaring met een 1e deelname op het hoogste sportniveau.

Aankomend weekend is in Lommel het Belgian Open Championships. Dit G2 kampioenschap zorgt voor een ongekende deelname van 1500 sporters van een nog iets sterker kaliber waar ook Nielle en Eva weer hun best gaan doen voor het behalen van een podiumplaats.