Cranendonckse vrijwilligers steken handen uit de mouwen tijdens NLdoet

CRANENDONCK – Elk jaar in maart houdt het Oranje Fonds de vrijwilligersactie NLdoet. Hiermee wordt op een actieve manier het vrijwilligerswerk in de schijnwerpers gezet. Dit jaar vond de actie plaats op vrijdag 10 en zaterdag 11 maart. In Cranendonck werd er onder meer flink geklust, getuinierd en gepoetst.

Door het hele land waren er afgelopen vrijdag en zaterdag meer dan zesduizend activiteiten waar mensen de handen uit de mouwen konden steken. In Cranendonck gebeurde dit op een tiental locaties door scouts, gildebroeders en tal van andere vrijwilligers. Zo kreeg in Budel onder meer het Smokkel & Grens Museum Cranendonck een flinke poetsbeurt. Bij gemeenschapshuis De Schakel in Budel-Dorplein kwamen vijftien vrijwilligers in actie. “De laatste grote opknapbeurt heeft een jaar of tien geleden plaatsgevonden. Met NLdoet proberen we De Schakel ieder jaar weer een beetje op orde te krijgen”, vertelt voorzitter Christ Dirks van Stichting Gemeenschapscentrum Dorplein. Zowel buiten als binnen werd er hard gewerkt door vrijwilligers. Buiten werd onder meer de jeu-de-boulesbaan onder handen genomen, terwijl binnen verschillende vochtplekken met een verfbeurt vooral een cosmetische opknapbeurt kregen. Dirks is blij met de actie. “Vanwege corona hebben we in 2019 voor het laatst aan NLdoet deelgenomen. Als het kan doen we ieder jaar mee.” Volgend jaar vindt de vrijwilligersactie plaats op vrijdag 8 en zaterdag 9 maart.