Dementie en vakantie

WEERT – Op maandag 20 maart is er weer een Alzheimer Café in het Bibliocenter, aan de Wilhelminasingel 250 te Weert.  Het Alzheimer Café is een trefpunt voor mensen met dementie, hun partners, mantelzorgers, familieleden, vrienden, zorgverleners en andere belangstellenden. Jong en oud, iedereen is van harte welkom. 

In deze tijd van het jaar worden er weer volop vakantieplannen gemaakt. Voor mantelzorgers van een naaste met dementie valt het niet altijd mee om de juiste beslissing te nemen, hoewel die vakantie wel belangrijk is om de batterij weer op te laden. Maar welke mogelijkheden zijn er om met een partner of naaste met dementie op vakantie te gaan? Wat is verantwoord? Kun je nog individueel gaan of is het beter in groepsverband? Waar moet je aan denken? Kun je iemand met dementie nog meenemen op een langere reis? Hoe kom je aan 24-uurs-zorg thuis als je naaste niet meer mee kan? Wat is respijtzorg? Op deze en talloze andere vragen wordt deze avond ingegaan.

Inloop vanaf 19.00 uur. Het programma duurt van 19.30 tot 21.30 uur. Vooraf aanmelden is niet nodig, u kunt zo binnenlopen. Uw eerste kopje koffie of thee krijgt u bij binnenkomst gratis. Een eventuele volgende consumptie is voor eigen rekening.

Vooruitblik maandag 17 april: Autorijden met de diagnose dementie.

Info: irene.verheijden@hulpbijdementie.nl of karin.van.de.kruijs@dezorggroep.nl