Hetty Helsmoortel in CC Palethe 

PELT – Op donderdag 23 maart komt Hetty Helsmoortel nar CC Palethe in Pelt met ‘Missie 2022: Een theaterspecial over het meest spraakmakende wetenschapsnieuws van ’22’. Hetty Helsmoortel is moleculair bioloog en doctor in de gezondheidswetenschappen. Tegenwoordig begeestert ze als wetenschapswatcher iedereen met haar passie voor wetenschap. In ‘Missie 2022’ serveert ze een scherpe analyse van het voorbije wetenschapsjaar. Dat doet ze in haar kenmerkende stijl: helder, humoristisch en hoopvol. Als het maar met de letter H begint, moet Hetty gedacht hebben. Ze heeft dan ook de gave om ingewikkelde dingen begrijpelijk uit te leggen aan een groot publiek. Waarom was de lancering van de James Webb telescoop zo’n groot nieuws? Welke impact heeft de oorlog in Oekraïne op de voortgang van de wetenschap? En waarom is het geen goed idee om juwelen te dragen die 5G-stralen blokkeren?

Dat, en véél meer, kom je te weten in ‘Missie 2022’. Dé wetenschapsshow die je moet gezien hebben om het afgelopen jaar helemaal te begrijpen. Wij durven onze hand ervoor in het vuur steken dat je de hele show geboeid aan haar lippen zal hangen. De voorstelling start om 20.30 uur en tickets zijn verkrijgbaar via www.palethe.be CC Palethe is gelegen aan de Jeugdlaan 2 in Pelt.