Laura van Bakel finalist 2e divisie turnen dames

CRANENDONCK – Laura van Bakel turnde zondag 12 maart haar halve finale bij de junioren 2e divisie. Deze wedstrijd vond plaats in Volendam. Ondanks een vervelende blessure, waardoor ze vele trainingsuren gemist heeft, had ze veel zin in deze wedstrijd.

Het toestel brug ging goed, een fijn begin van de wedstrijd. Helaas moest Laura twee vallen incasseren op balk maar voor de rest was de balkoefening heel stabiel. Op vloer liet Laura mooie series zien en straalde ze tijdens haar choreografie. Het laatste toestel sprong. Iets wat ze lang niet heeft kunnen oefenen. Hierdoor ontbrak de juiste timing,

waardoor Laura een mooie hoge tsukahara helaas niet kon landen. Met drie vallen en dus 3 volle punten aftrek op zak wist Laura in totaal toch 42.734 punten te scoren. Tot het laatste moment bleef het ontzettend spannend of dit resultaat voldoende zou zijn voor een plekje in de finale. Uiteindelijk kwam de verlossende uitslag: Laura plaatst zich ontzettend knap als 9e voor haar allereerste bondsfinale op 22 april in Alkmaar. Gefeliciteerd Laura! 

Een dag eerder kwam het team supplement C in actie. Dewi Corstjens, Janne Schrurs, Jessie Kissen en Mijna Vos hadden een overnachting in de buurt zodat ze om 8.30 uur fris aan de start stonden van hun derde voorwedstrijd. Hoewel het team niet compleet was en de wedstrijd niet helemaal vlekkeloos verliep, waren de beste twee resultaten per toestel toch erg stabiel. Het team eindigde helaas net naast het podium, op de 4e plek wat samen met de resultaten van de eerdere wedstrijden helaas niet genoeg was voor een plaats in de halve finale. 

Voor Janne was dit haar laatste wedstrijd. Janne, bedankt voor je jarenlange inzet namens Turnlust tijdens landelijke wedstrijden en we zien je vast nog wel eens terug in de turnhal!