Ledub dames 1 stunt weer

BUDEL – Zaterdag won het dames 1-team van Ledûb Volleybal weer met een mooie 3-0 overwinning van koploper Activia Dames 1.

Lina Berndsen maakte dit verslag: “We leefden al heel de week toe naar deze topper tegen de nummer 1 van de topdivisie. We waren er op gebrand om de 0-3 bij de thuiswedstrijd van Activia te evenaren naar een 3-0 in ons eigen Budel. Geen enkele andere ploeg wist 3 punten te halen tegen deze koploper. 

We misten basisspeler Julia van Knippenberg, maar Luna van Baars wist zich sterk neer te zetten op deze positie binnen het team. Vanaf het eerste fluitsignaal was de focus bij Ledûb 100 procent, maar ook Activia stond op scherp. Hierdoor ging het gelijk op en werd er aan beiden kanten mooi volleybal getoond. Door goede service-druk en gevarieerd spel door de setter Nikki Wouters wist Ledûb Activia flink onder druk te zetten. Ledûb speelde een overall en solide wedstrijd en liet zich niet imponeren door de koploper. De verdediging stond als een huis, waarbij Daielle Klijsen goed de leiding nam.

In iedere set ging de strijd gelijk op toch was het Ledûb die op de beslissende momenten het hoofd koel hield en de sets naar zich toe trok.  Het was een mooie wedstrijd waarin alle facetten van het volleyballen te zien waren: power, werklust, teamspel, enthousiasme en tactisch spel. Een mooi spektakel waarbij veel publiek aanwezig was. En dat zorgde voor een lekker sfeertje…super bedankt allemaal!

Als team zijn we supertrots op deze prestatie en dat smaakt naar meer. Aankomende zaterdag weer een belangrijke thuiswedstrijd tegen de nummer 3! Hopelijk kunnen we er aankomende zaterdag weer zo’n feestje van maken. We zien jullie graag weer in de zuiderpoort. Tot dan!”

Door Lina Berndsen

Foto Jos Meusen