Björn van der Doelen & Ruud van den Boogaard in Cantinetheater Budel Dorplein

BUDEL-DORPLEIN –  We hebben ze weten te strikken! De muzikale Parels van Brabant in onze eigen Parel van Brabant. Björn van der Doelen & Ruud van den Boogaard spelen zaterdag 8 april in het Cantinetheater. Past perfect!

Ex- profvoetballer (PSV, Twente, NEC) muzikant en rasverteller Björn van der Doelen trakteert op muziek, de nodige verhalen, anekdotes en heerlijke Brabantse humor. Van der Doelen houdt zijn luisteraars graag een spiegel voor in zijn echte, oprechte, soms een bietje ongemakkelijke maar bovenal goudeerlijke verhaaltjes en prachtige luisterliedjes. Brabantse Americana is misschien wel de meest treffende omschrijving. Hij noemt zichzelf met een knipoog De Parel van Brabant. Wat ons betreft kei terecht (al zijn we dat eigenlijk natuurlijk zelf ;-)).

Björn van der Doelen wordt deze voorstelling bijgestaan door Ruud van den Boogaard met zijn eigen stijl, treffende humor, droog cynisme en een directe openheid. Tekstueel is van den Boogaard altijd al een geval apart geweest met zijn Brabants-Nederlandse straattaal die hij vertaalt naar vloeiende én hoekige poëzie. Een vorm waarin hij zijn ziel, zaligheid, observaties en fantasieën blootlegt. Soms akelig ontroerend, soms scherp en hard, soms alleen op een wolk en soms met zijn voeten in de modder. Zijn prettige gevoel voor alledaagse humor is daarbij nooit ver weg.

Een perfecte match met ons mooie theatertje, als je het ons vraagt! Kom genieten van een avond vol prachtige liedjes, verhalen en humor.

De voorstelling is op zaterdag 8 april. De deuren openen om 20.00 uur. Voor meer info kijk op www.cantinetheater.nl Daar zijn ook de tickets te bestellen. Het Cantinetheater ligt aan de Hoofdstraat 80 te Budel Dorplein.