Brabantse streektaal wordt gevierd tijdens de Gij-week

CRANENDONCK – Van 15 tot en met 23 april 2023 is het Gij-week! De Gij-week wordt georganiseerd door en voor taalliefhebbers uit heel Brabant. Gedurende de week organiseert onder andere de dialectgemeenschap Brabanders en hun Taal (online) bijeenkomsten, presenteert ze muziek, publiceert ze artikelen en is de organisatie te vinden op de socials. De week wordt afgetrapt tijdens een dialectmiddag in Goirle vol workshops, gesprekken en lezingen van onder andere Frans van der Meer en Jos Swanenberg.

Iedereen met een passie voor het Brabants is uitgenodigd om aan de week deel te nemen of om zelf een activiteit te organiseren. Bijvoorbeeld door een gedicht over ‘Gij’ te schrijven, een (online) lezing te organiseren of door een verhaal te schrijven. Wilt u iets organiseren? Neem dan contact op met Heleen Regenspurg (Erfgoed Brabant – heleenregenspurg@erfgoedbrabant.nl) om te bespreken hoe de activiteit in de Gij-week kan worden opgenomen. Alle activiteiten worden opgenomen in de speciale ‘Gij-week’ nieuwsbrief en op de socials van Brabanders en hun Taal.

Meer informatie over de Gij-week vindt u op de website van Erfgoed Brabant: www.erfgoedbrabant.nl/gij-week-2023