De Wensboom laat kleine wensen in vervulling gaan

MAARHEEZE – Vrijdag de 10e was het dan zover. Soms zijn de simpelste dingen het moeilijkst op te lossen. Zo ook deze wens voor Bram Smit, bewoner van Marishof. Meneer Smit heeft zijn jeugd doorgebracht in en om de omgeving van Leiden en Katwijk. Als fervent wandelaar liep hij dagelijks door de duinen of over het strand in het prachtige gebied tussen die plaatsen en Wassenaar. Bijkomend voordeel van die omgeving is de aanwezigheid van de zee, een vissershaven  en de dus dagelijkse aanvoer van verse vis. Meneer Smit had tegenover een van de personeelsleden, Jannigje Nederlof, al eens laten weten dat hij graag nog eens een vers scholletje zou willen eten. De organisatie van deze simpele wens had, door allerlei omstandigheden, nogal wat voeten in de aarde maar afgelopen vrijdag was het zover.  Jannigje heeft eigenhandig een lekker vers scholletje gebakken voor meneer Smit en die heeft hij, in Marishof, met smaak en plezier verorberd.