Rectificatie HAC 

In HAC Weekblad van vrijdag 10 maart 2023 verscheen op pagina 02 de column ‘Goed Gebekst’ van vaste HAC-columnist Harrie Beks. Hierin verwijst hij naar professor Toon van Meijl uit Budel en een van zijn assistenten. Echter blijkt het vertelde verhaal niet te kloppen met de realiteit, waardoor er een verkeerd beeld werd gebracht over professor Van Meijl en zijn assistent. Het was niet de bedoeling om de goede naam en reputatie van de professor op oneigenlijke gronden te bezoedelen.  Professor Van Meijl distantieert zich van het verhaal dat verteld wordt in de column. De reactie van columnist Harrie Beks is hieronder te lezen. 

Rectificatie
In een reactie op ‘Ach, eentje meer of minder’, een column van Harrie Beks in het ‘HAC-nummer van begin maart’ eist prof antropoloog Toon Van Meijl een rectificatie.

Harrie vindt dat de doctor recht van spreken heeft wat betreft het ongenuanceerd aanhalen van namen van personen. Mijn verontschuldigingen hieromtrent. Ook het dubbel- en herchecken van (mijn) bronnen moet uitdrukkelijker. Ook hiervoor mijn welgemeende, diepe sorry! 

Waar ik mij moeilijker mee kan verzoenen, is dat u, meneer professor, alles enkel en alleen terugbrengt tot mijn fantasie… De titel van mijn stukje relativeert anders!

In de hoop dat u ze kan aanvaarden nogmaals mijn oprechte excuses,
Harrie Beks.

(Harrie Beks – Hamont, zaterdag 07.01.23)