Verslag sv Budel-Neerkandia

BUDEL – sv Budel heeft afgelopen zondag een verdiende, maar ook zwaarbevochten 2-1 zege geboekt tegen een fanatiek Neerkandia. Bij sv Budel ontbraken opnieuw meerdere vaste krachten, waardoor trainer Erik van Rooy opnieuw koos voor dezelfde opstelling als vorige week. Dat betekende dat JO19-1 speler Finn Bogers wederom geposteerd werd centraal op het middenveld. Het eerste gevaar is van Budel-kant in de 7e minuut als aanvoerder Rik Bogers op de keeper van Neerkandia stuitte. In de rebound schoot Sem Jansen net over. Even later werd een doelpunt van Thijs van Geldorp afgekeurd vanwege vermeend buitenspel. In de tegenaanval kwam Neerkandia op voorsprong. Een diepe bal werd door de verdediging van Budel niet goed ingeschat en de mid-mid van Neerkandia rondde koelbloedig af. sv Budel hanteerde vaak de lange bal, maar dat had weinig succes. Neerkandia kon achterover leunen en liet de bal aan sv Budel. Net voor rust was er nog een klein kansje voor Budel, maar het schot van Stef vd Kruijs vloog over. Ruststand 0-1. 

sv Budel begon met dezelfde 11 spelers aan de tweede helft en kwam fanatiek uit de startblokken. Na 2 minuten kon een voorzet vanaf rechts van Thijs van Geldorp net niet binnen getikt worden door Sem Jansen. Budel ging steeds beter spelen en zette Neerkandia vast In de 59e minuut ging een volley van Thijs net voorlangs. De volley volgde op een prima voorzet van Sepp Aendekerk. sv Budel wisselde Wilgard en Bas in voor de jonkies Sepp en Finn. In de 70e minuut beloonde Budel zichzelf. Het is aanvoerder Rik die met een prachtige volley Budel op 1-1 zette. Even later moest Wouter Spee het veld met een liesblessure verlaten. Seb Damen kwam voor hem in de ploeg. In de 78e minuut is het Rik Bogers die na een fraaie aanval over rechts, prima inkopte, maar met kunst- en vliegwerk wist Neerkandia de bal uit het doel te houden. sv Budel nam geen genoegen met een  gelijkspel en verhoogde de druk. En in de 84e minuut had dit resultaat. Sem Jansen speelde de bal van Jelle Martens met een fraai hakje weer door naar de doorgelopen Jelle…diens voorzet werd door Wilgard binnen geschoten: 2-1! Even later kwam Cody van Rooy nog in de ploeg voor de moegestreden aanvoerder Rik Bogers. In blessuretijd kon Budel de boel op slot gooien, maar een overtal-situatie werd niet goed uitgespeeld. Even later was het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter. Zo boekte Budel een zwaarbevochten, maar zeer zeker verdiende overwinning tegen een stug Neerkandia.