vv Maarheeze laat voorsprong schieten tegen sv ONDO

MAARHEEZE – vv Maarheeze is er thuis niet in geslaagd om te winnen van ONDO uit Asten-Heusden. Nadat bij rust Maarheeze met 1-0 voor stond, sleepte ONDO na de rust de overwinning uit het vuur.

Maarheeze opende de wedstrijd fel en drong tegenstander ONDO terug op eigen helft. Een vrije trap van motor Mayco Verrijdt, die na enkele weken blessureleed weer terug was, vond in de 21e minuut het hoofd van Remy Verhoeven. De keeper van ONDO kon de kopbal nog pareren maar Jordy van Zon scoorde de 1-0 in de rebound. Maarheeze had ONDO onder controle en direct na de 1-0 kapte spits Remy Verhoeven de keeper van ONDO uit. Zijn inzet werd vervolgens door de verdediger van ONDO met de hand tegengehouden maar waar iedereen een terechte penalty zag, liet de scheidsrechter doorspelen.

De scheidsrechter was 10 minuten later wederom niet gelukkig met zijn beslissing toen Remy Verhoeven doorgebroken was en werd neergehaald door een verdediger van ONDO. De verdediger mocht blijven staan en de overtreding werd bestraft met enkel een vrije trap.

ONDO kon in de eerste helft niet gevaarlijk worden op een enkele kans, vlak voor rust, na en zo ging Maarheeze met de 1-0 voorsprong de rust in.

Na de rust was er van beide partijen veel inzet maar bleven doelkansen lange tijd uit. Het kostte Maarheeze veel energie om de voorsprong te bewaren en in de 77e minuut kwam ONDO, door een onoplettendheid in de Maarheeze verdediging, op gelijke hoogte. De teleurstelling bij Maarheeze was groot en amper 2 minuten later sloeg ONDO weer toe. Een kopbal verdween over Maarheeze keeper Jarno Nijssen in het doel en in 2 minuten tijd gaf Maarheeze een overwinning uit handen. Deze tegenvaller kwam het team van trainer Erik Schaeken niet meer te boven en ONDO nam aan het einde de 3 punten mee naar Asten-Heusden.

Volgende week moet Maarheeze op bezoek bij hekkensluiter DESM uit Weert. Een tegenstander die weliswaar al de hele competitie onderaan staat maar in de afgelopen 3 wedstrijden 6 punten heeft gewonnen. Van onderschatting mag dus geen sprake zijn.

Foto Hennie Roosen