Paasbrood Godfried de Vocht bekroond met goud

MAARHEEZE – Godfried de Vocht, De Echte Bakker de ambachtelijke familie bakker in de regio,  heeft het beste resultaat behaald bij de Paasbroden keuring van Foodbase in Wageningen.  Zijn Paasbrood werd als ‘zeer goed’ beoordeeld en kreeg het bijbehorende predicaat ‘Goud’.

De keuring
Jaarlijks wordt er een Paasbroden keuring gehouden in Nederland, waaraan de ambachtelijke bakker kan deelnemen. Hoewel Godfried de Vocht en zijn bakkers precies weten hoe het Paasbrood gebakken moet worden is het ieder jaar weer even oefenen voordat het perfecte Paasbrood uit de ovens komt. Alle Bakkers van Nederland konden gedurende twee weken hun Paasbroden laten keuren door diverse baktechnische adviseurs bij Foodbase in Wageningen. Zij constateerden dat de smaak van het Paasbrood, de verdeling van de krenten, rozijnen en noten en de kleur van de korst dik in orde zijn. “De stol van Godfried de Vocht is een topproduct dat het predicaat ‘Goud’ meer dan verdient.”

Details perfect
Het behalen van deze beoordeling is geen vanzelfsprekendheid. Het bakken van een goed Paasbrood is een secuur werkje en ieder jaar weer gaat Godfried de Vocht tijdig aan de slag om de Paasbroden zo goed mogelijk te maken. Het hele bereidingsproces wordt door de bakkers zeer nauwkeurig in de gaten gehouden. Neem bijvoorbeeld de vulling. In Paasbroden zitten veel rozijnen verwerkt die moeten worden gewassen en geweld bij exact de juiste temperatuur. Zijn de rozijnen te warm of te koud, dan gaat dat direct ten koste van de kwaliteit van het product. 

Familie Bakker
Godfried de Vocht is een echte familie bakker waar de tweede generatie aan het roer staat. Kwaliteit staat hoog in het vaandel binnen ons bedrijf, we gebruiken uitsluitend de beste grondstoffen en geven het product de tijd die het nodig heeft om een zo goed mogelijk product te maken. 

Om dit samen met u te vieren hebben we deze week een speciaal voordeelpakket met daarin het Bekroonde Paasbrood, brood naar keuze en 6 broodjes voor slechts 8,99€ Bakkerij De Vocht is onder meer in Maarheeze te vinden aan de Smits van Oyenlaan 7.