Pelt roept op tot Tegelwippen

PELT – Nog tot en met 31 oktober 2023 gaat het eerste Vlaams Kampioenschap Tegelwippen door. Het is daarbij de bedoeling om zo veel mogelijk tegels of andere verharding te vervangen door groen. Pelt doet mee en roept zijn inwoners op om op het eigen private terrein zoveel mogelijk verharding te verwijderen.

Minder verharde oppervlakte en meer bloemen, bomen en geveltuinen maken onze leefomgeving meer klimaatbestendig, aantrekkelijker voor dieren en nuttige insecten, koeler op warme dagen en bovendien ook veel mooier!

Iedereen kan daarom meedoen met het Tegelwippen door tegels, klinkers of kasseien uit te breken in de voor-, achter- of geveltuin. Het aantal gewipte tegels kan je ingeven via de tegelteller op de website https://vk-tegelwippen.be/ .

Ook het gemeentebestuur van Pelt zelf zet steeds meer in op ontharding en vergroening in de publieke ruimte. Zo zal het nieuwe Marktplein, waarvan de aanleg binnenkort begint, voor bijna de helft uit groen bestaan. De gemeente helpt inwoners bovendien te vergoenen op privédomein via de projecten ‘geveltuinen’ en ‘klimaattuincoach’. Het VK Tegelwippen sluit hier naadloos bij aan.

Op https://vk-tegelwippen.be/ kan je terecht voor de tegelstand, meer info of om je gewipte tegels in te geven.