Vogelexcursie IVN Weert 

WEERT – Vogelwerkgroep van IVN Weert e.o. organiseert op 9 april een vogelexcursie voor natuurliefhebbers. Dit gaat door bij De Kwegt Nederweert en deelname is gratis. Aanmelden is niet nodig. 

Op 9 april 2023 organiseert de vogelwerkgroep een vogelexcursie in natuurgebied De Kwegt in Nederweert- Eind. Ze verzamelen om 8.00 uur bij het NMC of om 8.20 uur bij de parkeerplaats aan de Kwegt. De Kwegt is een vogelrijk gebied in Nederweert. Een klein deel van De Kwegt is aangewezen als Natura 2000-gebied. Ook de rest van het gebied is heel aantrekkelijk voor de vele vogels die er verblijven. Als je watervogels wilt spotten is dit een mooie plek. Waarschijnlijk worden er eenden, ganzen, reigers, ijsvogel, putters, geelgors, en vele andere vogels waargenomen.  

Praktische informatie: verrekijker, vogelboek of vogel-app, juiste kleding en schoeisel.

De duur van de wandeling is max. 3 uur. Contactpersoon: Jan Aarts (Janaarts1948@gnail.com; 0031 622945702)