71ste EMJ Europees Muziekfestival voor de Jeugd

PELT – Met een 60-tal deelnemende groepen en 2500 deelnemers uit 12 landen zal de 71ste editie van het Europees Muziekfestival voor de Jeugd een volwaardig instrumentaal festival worden.

Na twee online edities omwille van covid en een eerder beperkt vocaal festival vorig jaar, komen de normale aantallen deelnemers stilaan in zicht. De oorlog in Oekraïne en de hoge brandstofprijzen hebben zeker nog een negatief effect gehad op het aantal inschrijvingen. Reizen met een groot orkest is een dure aangelegenheid geworden. Toch is de drang om naar Neerpelt (Pelt) te komen zo groot dat ensembles er alles aan doen om de trip niettemin te kunnen maken. Opmerkelijk zijn dan ook de inschrijvingen uit Zweden, Portugal en Colombia.

Het 71ste EMJ zal dus alle ingrediënten bevatten die het in zijn soort tot één van de bekendste festivals ter wereld maken. Veel enthousiasme, hoogstaande muzikale prestaties, een competente maar toch begripvolle jury en heel veel vreedzame ontmoetingen zijn gedurende al die decennia het handelsmerk van het EMJ. Het festival heeft plaats van 28 april tot 2 mei. Uitgebreide informatie volgt op www.emj.be, in de sociale media en via HAC Weekblad.