Vuurdoop voor MBV Budel

BUDEL – Voor zowel de junioren als de senioren van MBV Budel, zou de eerste competitiewedstrijd meteen de vuurdoop worden voor de nieuwe competitie van 2023. Beide teams moesten het opnemen tegen MSC Puma Kuppenheim. De junioren van Kuppenheim waren vorig seizoen als tweede geëindigd om het kampioenschap van Duitsland, terwijl de senioren kampioen werden. Het was de eer aan de jeugd, om de aftrap voor de nieuwe competitie te nemen. In de eerste manche namen de jeugdspelers van Kuppenheim al meteen een flinke voorsprong van maar liefst 9-0. Hiermee was het verhaal van deze wedstrijd al wel verteld……, of toch niet ? In de manches, die volgden bleek, dat de jeugdspelers van Budel zich in de eerste manche hadden laten overrompelen, door het snelle spel van Kuppenheim. De manches, die volgden lieten een heel ander beeld zien. Weliswaar kwamen de jeugdspelers van Budel in deze manches ook niet tot scoren, maar de verdediging was een stuk beter, waardoor Kuppenheim in de tweede manche slechts één keer tot scoren kwam, in de derde manche nog twee keer kon scoren, maar in de vierde manche geen doelpunt meer kon toevoegen, waardoor de eindstand 0-13 werd.

Ook voor de senioren, die daarna aan de bak moesten, zou het geen makkelijke opgave worden. Zonder het scorend vermogen van o.a. Miel Looijmans en Carlo van Geldrop en met een nieuwe keeper in het doel, zou het erg moeilijk worden om tot een goed resultaat te komen. Vijf minuten had Kuppenheim nodig om het eerste doelpunt aan te tekenen. Een flinke hagel- en onweersbui zorgde ervoor, dat de wedstrijd  een minuut of tien onderbroken moest worden. Na de onderbreking kwam Kuppenheim alweer snel op stoom en scoorde de 0-2, om op slag van rust het derde doelpunt binnen te schieten. Meteen na de aftrap van de tweede manche was het de lat, die redding bracht voor Budel. Balverlies van Budel, een snelle uitbraak en een doelpunt op slag van rust brachten de stand na de tweede manche op 0-6. In de derde manche maakte Stan Looijmans met een mooi schot de eerste tegentreffer. Maar vanaf de middenstip bracht Kuppenheim de stand op 1-7, om even later de achtste treffer te scoren. Een tweede doelpunt van Stan Looijmans bracht de stand op 2-8. Door knullig balverlies van Budel kon Kuppenheim de voorsprong uitbreiden naar 2-9. Al meteen bij de aftrap van de vierde manche scoorde Kuppenheim 2-10. Ondanks enkele goede reddingen van keeper Coen Smits van Budel, kon ook hij niet verhinderen, dat Kuppenheim in deze manche nog twee keer tot scoren kwam, waardoor de wedstrijd voor MBV Budel met 2-12 verloren werd.  Zoals het er nu naar uitziet is de volgende thuiswedstrijd op 8 april. Dit is de bekerwedstrijd tegen het Noord-Duitse MBC Halle. In deze wedstrijd moet MBV Budel een achterstand van 4-9 goed zien te maken, om de volgende ronde in de Pokal te behalen. Aangezien de uitwedstrijd op een gravelveld gespeeld is, is het best nog wel mogelijk om die tweede ronde te halen, vanwege het veldvoordeel. MBV Budel hoopt dan ook, dat veel supporters, de weg naar de verlengde Schoordijk zullen vinden. Ze hebben die steun hard nodig. De aanvangstijd van deze wedstrijd is 16.00 uur.  Voor verdere informatie kunt u terecht op Facebook van MBV Budel en op www.motoball.de.

De foto’s zijn gemaakt door Hennie Roosen.