vv Maarheeze speelt gelijk tegen hekkensluiter

MAARHEEZE – Op bezoek bij DESM in Weert heeft vv Maarheeze met 1-1 gelijk gespeeld. Deze eindstand was al bij de rust bereikt.

Op het kunstgras van DESM moest Maarheeze afgelopen zondag, onder regenachtige omstandigheden, aantreden tegen de hekkensluiter uit de 4e klasse E. Maarheeze had in het eerste half uur de beste kansen op het openingsdoelpunt door enkele vrije trappen, maar die misten nog de juiste precisie. In de 36e minuut zette middenvelder Mayco Verrijdt zich achter de bal, voor een nieuwe vrije trap op zo’n 20 meter van het doel en die wist de doelman van DESM wel te verschalken met een strak schot in de onderhoek: 0-1.

Lang mocht Maarheeze echter niet genieten van de voorsprong want 2 minuten later was er een identieke vrije trap voor DESM die ook bij Maarheeze in de onderhoek verdween: 1-1.

Vlak voor rust was er nog een strak afstandsschot van Daan Reina dat maar net naast ging, waardoor de ruststand op 1-1 bleef steken.

Na de rust had Maarheeze weliswaar meer balbezit en moest DESM met veel inzet alle zeilen bijzetten om de gelijk stand te handhaven. Maar Maarheeze kon het veldoverwicht niet omzetten in doelkansen en had zichtbaar moeite om de bal goed in de ploeg te houden. Naarmate de wedstrijd vorderde bleek de 1-1 stand dan ook de eindstand te gaan worden waarbij DESM, gesteund door het thuispubliek, gevaarlijk bleef loeren op een counter. Deze counter kwam er echter ook niet en zo moest Maarheeze door het 1-1 gelijke spel, 2 punten achterlaten bij de hekkensluiter en degradatie-kandidaat DESM. Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen buurman SVSH uit Someren-Heide, winnaar van de 2e periode en 2e in de ranglijst achter koploper sv Budel.

Foto Hennie Roosen