Eerste elftal KFC verliest in Elen

HAMONT- Dit seizoen speelt KFC Hamont 99 mee voor de titel in het kampioenschap van de thuiswedstrijden. Enkel Lindelhoeven, Racing Peer en Anadol slaagden erin om op ‘t Leeuwke punten mee te graaien. De uitwedstrijden zijn helaas van een ander kaliber. De laatste die gewonnen werd was tegen Opglabbeek, met een vooroorlogse 1-7 uitslag. Dat was in december. Op zaterdag 1 april werd de verplaatsing naar Standaard Elen gemaakt, dat de wedstrijd in de heenronde in Hamont (uiteraard) verloor met 3-1.

De thuisploeg was met een 10 op 12 aan een goede reeks bezig, maar kwam op het eind van de eerste helft op achterstand door een doelpunt van Michiel Thijs. Ruim vijf minuten na de pauze verdubbelde Wesley Van Vlierden naar 0-2. Maar … bij Elen hebben ze met kapitein Thibaut Schoonbroodt een doelpuntenmachine in het team: hij vond eerder dit seizoen al 16 maal de weg naar de netten. En ook in deze wedstrijd vond hij die; op 20 minuten van het einde scoorde hij de aansluitingstreffer uit een standaardsituatie. Ploegmaat Riyani bracht Elen langszij en daarna maakte Schoonbroodt z’n (onechte) hattrick vol. Op een kwartier tijd van 0-2 voor naar 4-2 achter, dat is jammer.

Dit seizoen resten er nog 3 wedstrijden. Eerst komt het tot degradatie veroordeelde Stal (dat KFC in de heenronde nota bene versloeg), daarna is er nog een derby bij Kadijk en afgesloten wordt er met een wedstrijd op ‘t Leeuwke tegen Opglabbeek. In theorie kan Hamont nog op een plek in de dalerseindronde terechtkomen en nog de derde periodetitel winnen (volgens website www.vbal4.be). Het slot van deze competitie is dus absoluut nog interessant.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Foto Wesley van Vlierden