Expo ‘Ontwaren’

PELT – De expo ‘Ontwaren’ toont je recente werken van studenten van de Genkse Academie voor Beeldende Kunst & Media.  Ze zijn de verbeelding van het proces van zoeken naar essentie en zich plaatsen in de stroom van het leven en de wereld rondom. Projectatelier ARK&D, waaruit deze werken geselecteerd werden, is een vervolgopleiding voor studenten die zelfstandig aan de slag gaan met eigen projecten. De vooropleiding van de studenten situeert zich in de wereld Ambacht, Ruimte, Kunst of Design.

Binnen het atelier wordt gefocust op verdieping en de groei naar een persoonlijke beeldtaal met maximale zeggingskracht. De student gaat voor elk werk aandachtig op zoek naar de geschikte technieken, materialen en scenografie. De tentoonstelling is te bezoeken tot 13 mei 2024 in het Dommelhof te Neerpelt aan de Toekomstlaan 5.