Gratis cursus ‘Digisterker: zelf overheidszaken via de computer regelen’

CRANENDONCK – Vind je het lastig om met de computer een afspraak te maken bij de gemeente? Om online werk te zoeken bij het UWV? Of om digitaal huur- en zorgtoeslag aan te vragen? Volg dan de cursus Digisterker bij de Bibliotheek. In deze cursus leer je een DigiD aanvragen en de weg te vinden op de websites van de overheid.

De Belastingdienst, de gemeente en andere overheidsinstanties informeren en communiceren steeds meer digitaal via de computer en minder met brieven. Ook contact en aanvragen met de gemeente en overheid gaan nu via de computer. 

Alles online regelen is niet voor iedereen gemakkelijk. De Bibliotheek ondersteunt mensen hierbij met de gratis cursus Digisterker. In vier bijeenkomsten leer je stap voor stap hoe je op websites van de landelijke en lokale overheden informatie vindt en zelf online zaken regelt. Je leert een DigiD aanvragen en gebruiken. Verder leer je hoe je inlogt op verschillende websites en online formulieren invult, bijvoorbeeld om een paspoort of rijbewijs aan te vragen. 

De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten op dinsdagmiddag van 10:00-12:00 uur in Bibliotheek Budel. De cursusdata zijn 18 en 25 april, en 2 en 9 mei. De cursus wordt gegeven door een gecertificeerde docent. Bij aanvang krijg je een werkboek, de cursus wordt afgesloten met een certificaat. We verwachten dat deelnemers op alle cursusdata aanwezig zijn.

De Bibliotheek biedt deze cursus gratis aan, omdat zij het belangrijk vindt dat elke inwoner van Cranendonck zelfstandig belangrijke zaken online kan regelen. Deze cursus is bedoeld voor iedereen die al kan werken met computers of internet.

Andere cursussen en informatiepunten bij de Bibliotheek
De Bibliotheek is de plek waar iedereen terecht kan voor hulp met taal en digitaal. Er is ook een gratis computercursus voor beginners, Klik & Tik. Daarnaast verwijst en begeleidt de Bibliotheek je bij vragen over de overheid. Bij het Informatiepunt Digitale Overheid kun je terecht met vragen over bijvoorbeeld belastingen en toeslagen, zorg regelen en AOW aanvragen. Het informatiepunt is altijd geopend tijdens openingstijden. 

De cursus is gratis voor iedereen, ook als je geen lid van de Bibliotheek bent. Inschrijven kan tot 11 april via de agenda op de website van Bibliotheek De Kempen: www.bibliotheekdekempen.nl. Voor meer informatie of hulp bij aanmelden kun je ook terecht in de Bibliotheek.