Dag van de Buren: bankdirecteur (m/v/x) gezocht voor bankcontacten

HAMONT-ACHEL – Op 26 mei vieren we (buurt)feest! Tijdens deze Dag van de buren wil het stadsbestuur gezellige, spontane buurtactiviteiten stimuleren. Het doel: mensen samenbrengen in de buurt bij een zitbank of pleintje om een wij-gevoel te creëren en om elkaar beter te leren kennen. Om deze doelen te behalen, zijn de zorgzame buurtwerkers op zoek naar bankdirecteuren. Wil jij meewerken aan een zorgzame buurt en zo de nood aan meer buurtcontacten vervullen? Stel je dan kandidaat als bankdirecteur! 

Als bankdirecteur ben je verantwoordelijk voor een zitbank in je buurt naar keuze en zorg je voor meer bankcontacten in je buurt. Wil jij je buurt samenbrengen op de Dag van de buren of wil je doorheen het hele jaar ontmoetingen organiseren? Als bankdirecteur voor één dag breng je je buurt samen tijdens de Dag van de buren, of in het aangrenzende weekend. Je zorgt er die dag voor dat je buurtbank er netjes uitziet. Wat de activiteit inhoudt, is volledig aan jou! Laat je creatieve geest dus maar de vrije loop. Als bankdirecteur voor één jaar breng je je buurt ook samen na de Dag van de buren. Denk hierbij aan een knusse kerstdrink, een zomerborrel of een gezellige koffienamiddag in de herfst. Je staat verder ook in voor het onderhoud van je zitbank doorheen het jaar. Dit kan je volledig zelf doen, of je vraagt hulp aan je buren! 

Het stadsbestuur biedt je ondersteuning met een starters- en onderhoudspakket op maat: een standaard bankkluis of een bankkluis XL. De standaard bankkluis bevat een schuurborstel, handschoenen, zwerfvuilzakken, versiering (ballonnen), versnaperingen, koffie/thee, ‘Dag buur’-uitnodigingskaartjes en een folder met laagdrempelige activiteiten. Bij de bankkluis XL komen daar nog grijpers, 10 herbruikbare bekers, extra versiering en een stevige opbergdoos bij. 

Bankdirecteur iets voor jou? 

Zie jij jezelf als bankdirecteur van het buurtbankje? Stel je voor 15 april kandidaat via het aanvraagformulier op www.hamont-achel.be/dagvandeburen. Lukt de aanvraag niet digitaal? Neem contact op met de zorgzame buurtwerkers op het nummer 011 51 05 01 en zij helpen je graag verder! 

Heb je interesse om je buurt samen te brengen, maar lukt het je niet om dit rond de Dag van de buren te organiseren? Geen probleem! Deel je idee met het zorgzame buurtteam (via hetzelfde formulier) en zij kijken samen met jou wat mogelijk is.

Subsidie voor buurtactiviteiten

Wist je dat het stadsbestuur 150 euro per jaar voorziet voor de organisatie van buurtactiviteiten voor minstens 20 personen? Plan jij binnenkort een leuke buurtactiviteit? Neem dan snel een kijkje op www.hamont-achel.be/subsidie-buurtwerking.