Digipunt: met al jouw digivragen naar de bib

HAMONT-ACHEL – Hoe plaats ik een app op mijn smartphone? Waar vind ik mijn digitale overheidsinformatie of medische voorschriften terug? Hoe werkt itsme®? Hoe maak ik een e-mailadres of account aan? De digitale wereld staat niet stil… En waar dit voor de één deel uitmaakt van het dagelijkse leven, is het voor de ander niet zo eenvoudig. Gelukkig kan je vanaf 6 april iedere donderdag voor al jouw digivragen terecht in het digipunt in de bibliotheek van Hamont. 

Het digipunt is voortaan dé plek waar jij kan langskomen met al je concrete digitale vragen. Elke donderdag van 16.00 tot 18.30 uur staan er vrijwillige digihelpers voor jou klaar. Zij helpen je persoonlijk verder, en dit op een vertrouwelijke en discrete manier. 

Bij vragen over je persoonlijk dossier, bankzaken of je belastingaangifte helpen de digihelpers je enkel op weg. Omwille van privacyredenen vullen ze geen persoonlijke documenten of gegevens in. Op basis van je vraag geven ze advies zodat je dit zelf verder kan afhandelen. Problemen zoals een defecte laptop of adviesvragen over bijvoorbeeld een nieuwe laptop of smartphone worden ook niet behandeld in het digipunt. 

Het digipunt is elke donderdag open van 16.00 tot 18.30 uur. Iedereen is welkom. Een afspraak maken is niet nodig. De digihelpers helpen je gratis verder.