Jaren 80, 90 en nul herleven bij 30up Throwback

BUDEL – Liefhebbers van muziek uit de jaren tachtig, negentig en nul kunnen zich op zaterdag 27 mei helemaal uitleven in de grote zaal van De Borgh in Budel. Theater De Borgh en Budel Dance Events presenteren dan de eerste editie van 30up Throwback.

Tekst Roy de Leijer 

Met tribute-acts als The Eagles Legacy en de Billy Joel experience lag eerder dit seizoen in Theater De Borgh voor een groot deel de nadruk op muziek uit de jaren zeventig en tachtig. Op zaterdag 27 mei staat vooral de muziek uit de daaropvolgende decennia centraal. Het evenement 30up Throwback wordt gehouden door Theater De Borgh in samenwerking met de stichting Budel Dance Events, die in Soerendonk eerst het festival Rush en later Flavourz Outdoor organiseerde. De laatste editie van Flavourz vond plaats in 2019. 

Inmiddels zitten Don Driessen, Thijs Bakermans en Joost Saanen van Budel Dance Events weer vol met nieuwe plannen. 

30up Throwback is er daar één van. “Wie liepen al een tijdje rond met het idee om weer iets te gaan organiseren. Een beetje bij toeval zijn we vervolgens bij De Borgh terechtgekomen”, vertelt Driessen. Daar zag Addie Compen, voorzitter van de theatercommissie van De Borgh, de plannen van de stichting helemaal zitten. Hij hoopt, behalve het organiseren van een gezellig avondje uit, er ook een nieuw groep bezoekers voor het theater en gemeenschapscentrum mee aan te boren.

Door het nieuwe evenement in de grote zaal van De Borgh te houden, wordt Budel Dance Events behoorlijk wat werk uit handen genomen. Bakermans: “Veel is daar namelijk al aanwezig. Bovendien ging in de organisatie van Flavourz steeds meer tijd en energie zitten”, zegt Bakermans. Ook is de stichting niet overgeleverd aan de weergoden.

De eighties, nineties en zeroes herleven op zaterdag 27 mei onder meer met een optreden van de Robbie Williams tribute-act Just Like Robbie. Daarnaast geven de dj’s van Q-Music: The Party acte de présance. De avond wordt afgesloten met de dj’s van SuperZeroes, die het publiek mee terugnemen naar de tijd van TMF, Hyves en sms.

Bakermans: “We hebben bewust gekozen voor de combinatie van een live-act en dj’s.” Driessen vult aan: “We richten ons hiermee op een breed publiek, met muziek waarmee iedereen uit de voeten zou moeten kunnen.”

De doelgroep van 30up bestaat in de eerste plaats op dertigplussers, die zijn opgegroeid de jaren tachtig, negentig en nul. Maar ook jongeren die toen nog niet geboren waren, zijn welkom. De minimumleeftijd is 18 jaar. “We wilden iets leuks doen voor een groep die niet meer zo vaak op stap gaat. Het moet een ouderwets avondje uit worden. Wij kijken daarbij ook naar wat we zelf leuk vinden, zo zijn onze eerdere evenementen ook ontstaan”, zegt Bakermans.

De organisatoren hopen op een goedgevulde zaal. Addie Compen: “We vermoeden dat veel Cranendonckers op zoek zijn naar een dergelijk evenement. Dat blijkt ook uit de reacties op Facebook.” “We verwachten ook wel wat mensen vanuit België, omdat feesten voor dertigplussers daar al wat langer bestaan”, vult Saanen aan.

30up Throwback vindt plaats op zaterdag 27 mei vanaf 20.30 uur. De kaartverkoop is inmiddels gestart. Optredens zijn er van Just Like Robbie, Q-Music: The Party en de dj’s van SuperZeroes. Kaarten kosten 15 euro. Ze kunnen worden gekocht via theaterdeborgh.nl.

Foto Jos Meusen