Kampioenswedstrijd HR1 Ledûb 

BUDEL – Na een leuk seizoen vol volleyballen met goed spelende tegenstanders, staan we ongeslagen op de 1ste plek van de Geldropse recreatieve volleybalcompetitie!

En toen was het zover: de kampioenswedstrijd! Op dinsdag 28 maart om 21.30 uur in de Zuiderpoort, was Heren Recreanten 1 vóór de eerste keer in haar bestaan volledig compleet. Wat een kampioenswedstrijd al niet kan doen! De warming-up werd gestart als een echt team, terwijl er van de tegenstander maar één persoon aanwezig was. De toon was door Ledûb gezet. Maar nu de vraag, waar bleef de tegenstander? (Zouden ze wel komen of zijn we al kampioen? Werd er gesuggereerd). Het druppelde al snel vol met toeschouwers, supporters, fotograaf Jos Meusen, de NOS, Eurosport, het Eindhovens dagblad en noem maar op allemaal in dat kleine zaaltje op elkaar gestapeld.

En ja daar kwamen ze dan toch. De spelers van PBF volleybal heren1. Terwijl de mannen van PBF dan eindelijk aan hun warming-up begonnen. Was de warming-up voor Ledûb wel lang genoeg en gingen we op ons gemak teamfoto’s maken. Na nog wat ballen ingeslagen te hebben kon de wedstrijd dan eindelijk beginnen.

Een uiterst geconcentreerd Ledûb stond aan de startblokken. We bouwden al snel een ruime voorsprong op en bij een 15-5 voorsprong begonnen we al aan champagne te denken en werd het spel al heel wat rommeliger. Dat weerhield team captain Joeri er niet van om alle reserves in te wisselen. Om met het hele team Kampioen te worden. We wonnen de 1ste set met 25-15 en het kampioenschap was binnen! Het feest kon gaan beginnen. De rest van de wedstrijd deed er eigenlijk niet meer toe, maar de supporters wilden meer zien van hun helden en wij zelf wilden onze ongeslagen status ook behouden. Dus de wedstrijd ging verder en werd met 3-1 gewonnen door de kampioenen.

Iedereen bedankt voor het leuke volleybalseizoen HR1 Ledub Volleybal. 

Door Patrick de Laat

Foto Jos Meusen