Senioren Budel fietstocht en rondleiding Achelse Kluis

BUDEL – Op 21 april gaat Senioren Budel naar de Achelse Kluis. De trappistenmonniken van Westmalle stichtten in 1846 op deze plek de Benedictusabdij. In 2004 is de site van de Achelse Kluis door de Vlaamse overheid erkend als open monument. Na aankomst bij de Achelse Kluis is er een rondleiding van ongeveer 75 minuten door de prachtige abdij en daarna is er voor iedereen koffie of thee met vlaai. Degenen die liever een glaasje trappist drinken kunnen zich te goed doen aan 2 proefglaasjes trappist.

Wellicht weet iedereen het al, maar op de Achelse Kluis is er niet alleen een herberg maar ook een abdijwinkel aanwezig. De zaal van de herberg biedt uitzicht op de brouwketels van de brouwerij waar de heerlijke Achelse trappist wordt gebrouwen. In de abdijwinkel is niet alleen bier te koop maar ook ambachtelijke kloosterproducten en boeken.

Er wordt om 12.15 uur met de fiets vertrokken naar de kluis en komen rond 12.45 uur aan. De rondleiding start om 13.00 uur. Je kunt natuurlijk ook met de auto gaan of met iemand meerijden. Om 16.00 vertrekken ze huiswaarts. De kosten van dit uitstapje bedragen €10,00. Niet-leden betalen €13,00. Hiervoor ontvang je de rondleiding door de Abdij met gids, koffie of thee met vlaai of 2 proefglaasjes trappist. Kaartverkoop in De Borgh op donderdag 13 april van 10.00 uur tot 11.30 uur. Bij de kaartverkoop kun je kiezen tussen koffie met vlaai of trappist. Daarbij kun je ook aangeven of je meegaat met de fietstocht of dat je met de auto wilt gaan, of graag met iemand wilt meerijden. Vertrek vanaf de achterzijde van De Borgh. Degenen die met de auto gaan, vertrekken vanaf 12.30 uur, ook vanaf de achterzijde van De Borgh. Degene die met iemand meerijdt betaalt €2,00 aan de chauffeur.