Herinrichting De Koel en kruispunt met Leopoldlaan 

PELT – De Koel en het kruispunt met de Leopoldlaan worden vanaf 3 april heringericht. Het doel is om de verkeerscirculatie in en om de handelszone te verbeteren, maar vooral toch om de straat en het kruispunt veiliger te maken voor de zwakke weggebruiker. 

Op het kruispunt worden verkeerslichten voorzien. Auto’s komende van Neerpelt krijgen een afslagstrook naar De Koel. Auto’s komende van Overpelt moeten na de heraanleg via de Sellekaertsstraat naar de handelszone. De zone uitrijden kan enkel nog via het kruispunt De Koel-Leopoldlaan. Het kruispunt en De Koel krijgen aangepaste fiets- en voetpaden. 

Alle winkels en woningen blijven tijdens de werken bereikbaar. Daarvoor wordt de herinrichting opgesplitst in verschillende fasen en wordt er een tijdelijke weg aangelegd naar de Haspershovenstraat. In een eerste fase tot aan het bouwverlof wordt het kruispunt De Koel-Leopoldlaan heraangelegd. Tijdens deze fase is er op de Leopoldlaan tussen de Sint-Jansstraat en de Sint-Jorisstraat eenrichtingsverkeer richting Neerpelt. Fietsers en voetgangers worden op dit stuk omgeleid via de Sint-Jansstraat en Zeldertstraat. Vanuit Neerpelt kan men tot aan de Sint-Jorisstraat rijden. Doorgaand verkeer moet de grote omleiding volgen via de Haagdoorndijk, Fabrieksstraat/Haspershovenstraat en Ringlaan. De Koel is enkel bereikbaar via de Sellekaertsstraat. De signalisatie gaat in vanaf maandag 3 april om 6.00 uur ’s morgens. De tweede fase van de werken (De Koel vanaf het kruispunt tot aan de hoek) volgt na het bouwverlof. De Leopoldlaan is dan terug open in beide richtingen. Eind september-begin oktober moet de herinrichting klaar zijn. Alle informatie en plannen van zowel de herinrichting als verkeerscirculatie zijn te raadplegen op www.gemeentepelt.be/dekoel

Foto’s Albert Loos