Online lentecursus eetbare wilde planten van start

Verdiep je in de eetbare planten die volop om je heen groeien en jouw tuin blijkt ineens een voedseltuin te zijn! Om hierbij ondersteuning te bieden, is In Het Wilde Weg op 28 maart gestart met de online lentecursus eetbare wilde planten.

In acht online lessen, die via Zoom worden gegeven, maak je kennis met eetbare planten die je in de lente kunt vinden. Je blijft echter niet achter de computer zitten. Wildplukkers Tim en Leah sturen je naar buiten, waar je zelf op zoek gaat naar (eetbare) planten. Tijdens opdrachtenwandelingen wordt je uitgedaagd om zelf naar planten te gaan kijken en ze te bestuderen. Waar groeien ze? Hoe zien ze er uit, hoe voelen en ruiken ze? Kun je ze eten? 

Welke vind je in jouw tuin?

Daarnaast leer je aan de hand van PowerPoint presentaties, foto’s, filmpjes, thuisopdrachten, online plantenquizzen en enthousiaste verhalen van Tim en Leah de wondere wereld van het eten uit de natuur kennen. Welke planten en bomen kun je gebruiken in de keuken? Aan welke kenmerken kun je ze herkennen? Hoe onderscheid je ze van andere planten? Welke eigenschappen hebben ze?

Ontdek de gezonde en heerlijke planten die volop langs het pad, in het veld, in het bos of in jouw tuin staan. En verwonder je over de rijke smaken en overvloedige oogst uit de natuur.  

Ook voor de gevorderde wildplukkers komen interessante onderwerpen aan bod. Zo leer je esdoornkiemplantjes en eikenbladeren inmaken. Tijdens de lessen is er ruimte voor eigen actieve inbreng, vragen en opmerkingen. Deelname: € 150 per persoon        

Meer informatie kun je vinden op www.inhetwildeweg.nl, opgeven kan via info@inhetwildeweg.nl