Ramadan, ook bij AZC Budel 

CRANENDONCK – Sommige mensen hebben het al gemerkt, het is op het moment wat drukker aan de toegangspoort van het AZC. Vooral rond zonsondergang en dat heeft een goede reden. Het is Ramadan en de verschillende verenigingen, moskeeën en bewoners uit Budel brengen eten voor de inwoners van het AZC in het kader van de Iftar. Iftar is de maaltijd die moslims eten direct na zonsondergang, want tussen zonsopgang en zonsondergang wordt er gevast. Het uitdelen van voedsel is een van de pijlers van de Islam en getuigt van naastenliefde. Het eten wat aan de poort wordt afgegeven wordt vanuit de keuken van het AZC aan alle bewoners, ongeacht religie, verspreid. 

Uiteraard wordt vanuit het COA een oogje in het zeil gehouden om te zien wat er net buiten de poort gebeurt, er zijn namelijk ook particuliere initiatieven.