Weer taekwondo goud voor Nielle

ACHEL – Zaterdag 1 juni wist Nielle Vroegh voor de 3e keer in de afgelopen weken op een sterk Internationaal Kampioenschap een Gouden podiumplaats te behalen! Dit keer was ze present in Innsbruck op het Austria Open Kampioenschap. En ook hier stonden weer een 1000tal sporters uit 70 landen klaar om de erepodiums te behalen. Nielle kreeg de 1e ronde een Bye (vrij loting) vanwege haar resultaten. Aan de andere zijde van de poule was deze Bye voor Kazachstan. De 2e ronde trad Nielle aan tegen Italië wat aanvankelijk niet zo goed verliep vanwege het incasseren van een harde trap op haar knie direct na aanvang van de 1e ronde. Toch, in de 3e ronde wist Nielle in haar voordeel te winnen en plaatste zich voor de finale. De Kazachse plaatste zich, door met overmacht haar partijen te winnen, eveneens voor de finale. Belangrijk detail; de professionele sportploeg van Kazachstan domineerde dit kampioenschap door beslag te leggen op tientallen 1e en 2e podiumplaatsen. Met dit in het achterhoofd was Nielle sterk gemotiveerd om de strijd aan te gaan. Toch, op het moment dat Nielle startte met direct aanvallend spel bleek de tegenstandster niet opgewassen en kon Nielle weer een gouden plak toevoegen aan haar lijst.  Wil je Nielle een keer in actie zien? Kijk dan op deze link waar Nielle op het Dutch Open in Eindhoven gevolgd werd door Zappsport! https://www.youtube.com/watch?v=pIwPgUlpdro