‘Die Welle’ in Filmhuis Maarheeze 

MAARHEEZE – Met 5 mei in het vooruitzicht draait Filmhuis Maarheeze op 21 april de film ‘Die Welle’. ‘Die Welle’ is gebaseerd op het waargebeurde experiment op een Californische school in 1967. Gymnasiumleraar Rainer Wenger start, tijdens een studieweek met als onderwerp ‘Staatsvormen’, een project in zijn klas met de bedoeling een dictatuur voelbaar te maken. Wat vrij onschuldig begint met begrippen als groepsdruk en discipline ontwikkelt zich na enkele dagen in een serieuze beweging met als naam Die Welle.  Op de derde dag beginnen de studenten anderen uit te sluiten en te bedreigen.

Als het conflict bij een intramuraal waterpolospel uiteindelijk uitmondt in geweld, besluit de docent het experiment af te breken. Maar het is te laat. DE GOLF is uit de hand gelopen…

De film start om 20.00 uur. Filmhuis Maarheeze is gelegen aan de De Hoge Weg 10 in Maarheeze.