Maarheeze het ‘Schoonste’ dorp van de Kempen

MAARHEEZE – Zwerf Afval Pakkers,  (ZAPpers) de Vrolijke Rapers hebben deze slogan  als doelstelling gekozen. En met ‘schoonste’ dorp bedoelen zij dan schoon van zwerfafval.  Deze 14 enthousiaste leden zijn inmiddels 1 jaar actief om dit doel te bereiken. De werkwijze is simpel. Ieder adopteert een stuk van Maarheeze en draagt hier zorg voor. Wanneer en hoe vaak hij/zij in dit gekozen deel van Maarheeze het zwerfafval verwijdert is ieders eigen verantwoordelijkheid. Dat het werkt blijkt wel. Vorig jaar zijn er door hen 172 zakken zwerfafval opgehaald! 

Inmiddels is er ook een samenwerking met mensen van het AZC gestart. Zij houden om de week de looproute vanaf het AZC tot Maarheeze schoon en rapen ook regelmatig rondom het station. Ook Kinderopvang de Kiekeboe werkt mee en raapt met de oudste kinderen om de paar weken het zwerfafval van het schoolplein en de omliggende grasvelden. Naast het schoonhouden van ieders geadopteerde wijk wordt er driemaal per jaar een gezamenlijke opschoonactie gehouden. Dan gaat de hele groep, samen met de mensen van het AZC en anderen die die dag mee willen helpen, een stuk van het dorp schoonmaken dat niet in de vaste routes zit. Op 27 mei gaan zij dat weer doen. Zij komen dan om 10.30 uur bij de brandweerkazerne bij elkaar en sluiten af  met koffie met wat lekkers, zoals op de foto is te zien!  Het gaat heel goed, maar het kan nog beter! Er zijn nog straten die dringend op een ‘adoptieouder’  wachten! Om enkelen met naam te noemen; Puttendijk, Sneppendijk, Gentiaanstraat, de Vinnen en de Hoge weg. Voor alle randvoorwaarden, zoals hesjes, prikkers, zakken en gratis het zwerfafval  kunnen wegbrengen of laten ophalen, wordt door de gemeente gezorgd. Mocht u interesse hebben. Stuur dan vrijblijvend een mail naar d.wijbrandi@gmail.com. De Vrolijke Rapers verwelkomen u graag!