Hamonterweg wordt zone 50 

PELT/HAMONT-ACHEL – Eind vorig jaar vond er een dodelijk ongeval plaats op de Hamonterweg. Ter hoogte van de Boelehoef staken een vader en zijn 10-jarige dochter het verlichte zebrapad over, waar ze werden aangereden door een voertuig. Het meisje overleefde het ongeval niet. Kort na het ongeval werd er door een team van experts een onderzoek uitgevoerd in het kader van het project MIA Quick Scan (MIA staat voor Mobiliteit Innovatief Aanpakken). Dit project werd eind vorig jaar in het leven geroepen door minister van Mobiliteit Peeters om zo de situatie na een zwaar of dodelijk ongeval in kaart te brengen. Doel is om aan de hand van deze gegevens de verkeerssituatie ter plaatse veiliger te maken. De experts hebben nu de bevindingen bekend gemaakt en de aanbeveling luidt: een snelheidsverlaging op de Hamonterweg, van 70 km/uur naar 50 km/uur. Wanneer deze wijziging doorgevoerd wordt is nog niet bekend. Op de Hamonterweg liggen nog twee andere zebrapaden. De snelheidswijziging wordt doorgevoerd vanaf Neerpelt Centrum tot aan de spoorweg ter hoogte van garage Beliën.