Heraanleg Marktplein van start gegaan 

PELT – Op dinsdag 11 april zijn de werken voor de heraanleg van het Marktplein in Neerpelt Centrum van start gegaan. Het wordt een gezellig ontmoetingsplein waar het fijn toeven is voor jong en oud, dat veel ruimte geeft aan groen en zwakke weggebruikers, en ook nog ruimte laat voor de auto. Over een jaar moet het plein klaar zijn.

In eerste instantie zullen er werken zijn aan de nutsleidingen (water, gas, elektriciteit, …) in de Broesveldstraat en de Marktpleinstraat. In verschillende fasen worden vervolgens de riolering en wegenis in de omliggende straten en kruispunten aangepakt en uiteindelijk ook het plein zelf. 

Maximaal bereikbaar
Het werken in fasen maakt dat handelszaken en woningen in de werkzone maximaal bereikbaar blijven. Alles zal in ieder geval altijd te voet toegankelijk zijn. Tot en met het bouwverlof blijft bovendien een gedeelte van het Marktplein bereikbaar met de auto. Voorts zal de doorsteek Pastorijstraat-Kerkstraat-Kloosterstraat steeds open zijn voor voetgangers.  

Tot slot wil de aannemer tegen half juli alvast de stoepen in de Marktpleinstraat klaar hebben.

Parkeren
Wie Neerpelt Centrum bezoekt, maakt het komende jaar best gebruik van de dichtbijgelegen parkings voor lang parkeren. Dat zijn in eerste instantie Forte ondergronds, midden in het centrum, de parking aan Syntra in de Hoekstraat en die aan het VCLB in de Bermstraat. Tijdens de eerste fase van de werken tot aan het bouwverlof kan er op een gedeelte van het marktplein nog steeds geparkeerd worden. 

Sfeer en beleving
De werken gaan door in het kloppend hart van Neerpelt en dat moet blijven kloppen. De gemeente werkt daarom maatregelen uit om ook tijdens de werken sfeer en beleving te garanderen. Zo wordt bekeken hoe er thematisch straatdecoratie kan worden aangebracht. Het gedeelte van de weekmarkt dat op de Marktpleinstraat stond, verhuist naar de Kerkstraat. De kermissen gaan door maar krijgen een gewijzigde opstelling op basis van de fasering van de werken. Samen met de ondernemers doen we er alles aan om de gezellige sfeer ook tijdens de werken levendig te houden.

Ontwerp, info, planning en stand van zaken zijn te vinden op: www.gemeentepelt.be/marktplein 

Foto’s Albert Loos