Kleiner vuur kan paaspret niet drukken

BUDEL – Stichting Evenementen Jeugdclubs Budel (JCB) kan terugkijken op een geslaagd paasvuur. Het vuur dat zaterdag werd aangestoken bracht opnieuw honderden bezoekers naar het evenemententerrein aan de Voorterdijk. Behalve een groot vreugdevuur was er voor het tweede achtereenvolgende jaar spectaculaire vuurwerkshow. 

Door Roy de Leijer

Vooral in het oosten van het land zijn de paasvuren een jarenlange traditie. Het Budelse evenement is een stuk jonger. Het paasvuur werd zaterdag voor de zesde keer gehouden. Dat de paasbult wat kleiner is dan in de beginjaren van het evenement lijkt de pret niet te drukken. Er waren zaterdag verschillende activiteiten voor jong en oud. Optredens waren er in de feesttenten en op het buitenpodium van DJ Vossa, feestband De Fik erin!, Whalebone en de LocoLoco discoshow. Kinderen konden zich uitleven op luchtkussens en in de lasergame-arena. 

Het was dit jaar lange tijd twijfelachtig of de fik daadwerkelijk in de Budelse paasbult zou gaan. De Stichting Evenementen Jeugdclubs Budel kreeg de verzekering voor het paasvuur pas op het laatste moment op orde. Het wordt voor de organisaties van dergelijke evenementen steeds moeilijker om een bereidwillige verzekeringsmaatschappij te vinden. Daarnaast speelt ook de schaarse stikstofruimte steeds meer evenementen parten, waaronder het paasvuur in Budel. 

Foto’s Michel Achten