Sporting speelt opnieuw gelijk

PELT – Vooraf hadden we er misschien voor getekend maar achteraf voelt het toch aan als een verloren punt omdat we 16-20 voorstaan op 11 min van het einde. Het begon al met een stukje koude oorlog. Het bestuur van Visé had beslist dat de tegenstander geen water meer kreeg! Gelukkig kon onze ploegbegeleiding dit snel oplossen maar veel belachelijker dan dit kan het niet meer worden! Echter, dienden we aan te treden zonder Vossen, Delpire, Spooren en Falke en ook Konitz was eigenlijk geblesseerd maar speelde toch indien trainer Douven hem nodig had. Puzzelen dus! Maar de dekking stond, zoals de laatste weken, pal! En daarachter een fabelachtige doelman Deekens! Pluim ook voor Peltenaar Michiel Lambrecht die diep in zijn reserves moest gaan maar Falke in dekking prima verving. Hij had nog wat pech bij de afwerking maar speelde, net zoals het hele team, met een groot hart. En dat was precies wat de trainers gevraagd hadden van de (resterende) jongens. De eerste 20 minuten bleven gelijk opgaand (2-3 na 10m en 6-6 na 20m). Good old Tasevski dirigeerde, Schoenaker knalde als vanouds uit de 2e lijn en jonkie Vandenboer snelde op tegenaanval. Veelal gestuurd door Nick Deekens, die zelf ook 1x scoorde bij een ‘empty-goal’. Sporting leidde zo de dans halfweg met 9-12.

Ook in de tweede helft bleef de dekking prima acteren en Deekens, die ook nog eens 2 strafworpen onschadelijk maakte, bleef fantastisch keepen. Het gaf de aanval wat zuurstof want dat was echt werken en zoeken – 14-16 na 40m! Vandebeeck (de ene keer Louis, de andere keer Door) en Köhlen op strafworp zorgden zowaar voor een kloof van 4: 16-20 na 49 minuten. Alle hens aan dek bij Visé dat nu meer risico’s nam in dekking en een moegestreden Sporting bij de keel greep door 2 snelle doelpunten achter elkaar. Door die vermoeidheid leed Sporting onnodig balverlies en Visé profiteerde en kwam zo nog terug tot 23-23. Sporting kreeg in die slotfase nog maar eens 2-minuten en na een time-out van Visé op 20 seconden voor tijd zag het ernaar uit dat Sporting alsnog de punten onverdiend in Visé moest laten. Maar Sporting knokte en maakte de laatste aanval, in ondertal, onschadelijk. Zo werd het 23-23 en blijft Sporting in de running voor een plaats in de finale!

Mixed feelings na de wedstrijd omdat de zege in het vizier was. Maar ook een aantal discutabele fases die niet in ons voordeel beslecht werden: de klok die niet werd stilgezet (minstens 30 kostbare seconden gingen zo in een belangrijke fase verloren), 6x 2-minuten tegen (4x voor de tegenstander), 3 strafworpen voor Pelt (7x voor de tegenstander). Ook waarnemer Convents zag dat het niet best was!

De volgende tegenstander is HUBO handbal, toch wel de ploeg in vorm. Ze wonnen van Visé en maakten het Bocholt wel heel erg moeilijk!