Blunder scheidsrechter kost Rood-Wit’67/Plus overwinning  

BUDEL-DORPLEIN – Het venijn zat in de laatste minuut van de wedstrijd. De scheidsrechter maakte een blunder van de eerste orde en was niet voor rede vatbaar om een onterecht doelpunt af te keuren.  De wedstrijd begon met de eerste kans voor RKMSV in de 3e minuut. De bal werd tegen de lat gekopt door Lars Joosten. Een geluk voor de Roodwitters. De eerste kans voor Rood-Wit’67/Plus was in de 9e minuut na een mooi opgezette aanval. De afwerking van Steef Damen was te zacht. 10 Minuten later de 2e goede kans na een prima voorzet van Geert Compen. De inzet van Jordi v. Leeuwen werd bekwaam door Björn v. Nienhuijs van RKMSV tegen gehouden. In de 30e minuut hadden de Roodwitters pech toen, na een snelle aanval, de kopbal van Steef Damen tegen de lat ging. In de 39e minuut soleerde Steef Damen door de RKMSV defensie maar zijn schot in de rechter bovenhoek, werd bekwaam door de keeper tegen gehouden. Ook in de 44e minuut was het weer de RKMSV keeper die redding bracht toen Robin v. Vuurden alleen voor hem verscheen. Een vóór rust beter Rood-Wit’67/Plus verzuimde zich te belonen met 1 of 2 doelpunten. Ruststand 0 – 0.

In de eerste minuut was het wel raak. Een lange bal van achter werd door de Meijel defensie gemist. Geert Compen sprintte naar de bal en maakte de misser uitstekend af 0-1. 20 Minuten lang ging het spel op en neer en gebeurde er weinig. Mika v.d. Boomen die zijn debuut had gemaakt en zeer verdienstelijk had gespeeld werd in de 77e minuut gewisseld. In de 76e minuut een dieptepass op Jelle v.d. Kruijs. Hij had alle tijd om de 0-2 binnen te schieten maar zijn schot was veel te slap. Uit de hierna volgende aanval scoorde RKMSV wel. Een hoge bal werd door gekopt en Finn Joosten schoot de bal hoog in het net 1-1. 3 Minuten later kreeg Roodwitter Maarten Derks een intikker maar hij miste de bal. 5 Minuten later, na een hakballetje van Maarten Derks, schoot Nick Lucassen de bal langs Björn v. Nienhuijs 1-2. In de 87e minuut ging Geert Compen vanaf de middenlijn alleen op de Meijel keeper af. Het schot ging net naast. In blessuretijd maakte Jelle v.d. Kruijs handsbal in het strafschopgebied. De penalty werd door de Meijel spits tegen de paal geschoten en direct daarna  door dezelfde speler in het doel. Doelpunt vond de scheidsrechter. Ook nadat hij door diverse spelers er op gewezen was dat diezelfde speler niet mag scoren bleef hij bij zijn beslissing, 2-2. Onbegrijpelijk dat de scheidsrechter zich dan niet realiseert dat het doelpunt onterecht is. Zondag staat de wedstrijd FC Oda – Rood-Wit’67/Plus op het programma,  aanvang 14.30 uur.